לא לכל מנהל בתואר יש כישורי ניהול בפועל

רק לפני יומיים כתבתי ש"אירוע כזה הוא מסוג המקרים שיכולים לחסל עסק ותיק, גדול ומשגשג ככל שיהיה ובוודאי יחסל עסקים ויפרק משפחות שלא יוכלו להתמודד עם ההשלכות הכלכליות". אמנם זה היה בקשר לפריצת הסייבר למשרדי עו"ד גולדפרב-זליגמן, והפעם, פנג'יה (Pangea NGU) נותנת דוגמא של קריסה כלכלית, לעסק גלובאלי, גדול, ותיק (25 שנים) שעד היום נחשב "משגשג" וזאת, כנראה, בגלל כישורי ניהול ובקרה לקויים.

צא ולמד – אף עסק, קטן, בינוני או גדול לא חסין מתוצאות ניהול לקוי.
בבקשה לעיכוב הליכים שהוגשה לביהמ"ש, החברה פירטה את הסיבות שלדעתה הביאו אותה לקושי תזרימי ולמצבה הנוכחי ובהן:

  1. "משבר הקורונה" – להזכירכם, הקורונה החלה במרץ 2020, לפני 4 שנים.
  2. "ההכנסות ברובן הן ממדינות עולם שלישי אשר לעיתים קרובות אינן משלמות את התחייבויותיהן במועד".
  3. "מלחמת חרבות ברזל" – לא ניתן היה לטוס לחלק מהמדינות, עובדים במילואים, מדינות שנמנעות מקשר עם חברות ישראליות.
    לדעתי, כל הסיבות האלה ורבות נוספות, שבהחלט יכול שהשפיעו ואולי אף דרמטית על הכנסות וריווחיות החברה, היו צריכות להיות ממופות ומשוקפות מראש:
  4. בתוכנית ההמשכיות העסקית של החברה – תוכנית ניהולית שבודקת את הפעילות שנדרש ארגון לבצע על מנת להבטיח שפונקציות עסקיות קריטיות תהיינה זמינות ללקוחות, ספקים, ואחרים בעלי עניין בארגון. פעילויות אלו כוללות משימות יומיות כגון: ניהול פרויקטים, מערכת גיבויים, בקרת שינויים ותכנון עתידי.
  5. בסקר הסיכונים – דו"ח מפורט בו מזהים את כל הסיכונים הקיימים והאפשריים (כולל אלה שבסבירות אפסית) בתהליכי העבודה השונים בארגון, על ידי איסוף המידע הנדרש מבעלי התפקידים וכן, ממפים את הסיכונים באופן מתודולוגי ומדרגים אותם לפי רמת ההשלכה הפוטנציאלית שלהם על הארגון.
  6. בדו"ח תזרים המזומנים – התנועות של הכסף, הן הצפויות והן אלו שבספק, לתוך קופת העסק ומקופת העסק – החוצה. דו"ח תזרים מזומנים מטופל ברמה יומית / שבועית / חודשית / שנתית כך שמנהלי העסק יכולים לדעת בוודאות גבוהה מה יהיה מצבם בכל רגע נתון.

כשנכנסים לאתר האינטרנט של פנג'יה, בלשונית "חברי ההנהלה" (Management Team), רואים את פרטיהם ותמונותיהם של המנהלים השונים בצירוף דברי הלל על כל אחד ואחת מהם. לא ברור אם מי מהם לקח אחריות על מצבה העגום של החברה (כנראה לא) ועל הנזקים בעשרות מיליונים שיגרמו לעובדים, לספקים ולנוספים.

ע"פ הכתבה, דירקטוריון החברה מורכב מהמנכ"ל והסמנכ"לית בלבד.
מי מבקר את מי?
מי מפקח על מי?
מי מנחה את מי?
האם יש בחברה מבקר פנים?
לי לא ברור, ולכם?

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/bymvwd2xc?utm_source=calcalist.co.il&utm_medium=Share&utm_campaign=Facebook&utm_term=bymvwd2xc&utm_content=Article+Side

דילוג לתוכן